Bruidsboeket

Gefeliciteerd. Jullie gaan binnenkort trouwen! Natuurlijk is dit heel leuk en spannend, maar vergeet niet dat er ook een heleboel bij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het uitkiezen van jouw bruidsmode nabij Groningen, het regelen van de locatie, uitnodiging, bruidstaart en niet te vergeten het bruidsboeket. Omdat het belang van het bruidsboeket nog wel eens wordt vergeten, hebben wij een aantal ins & outs voor je op een rij gezet!

Wat kost een trouwboeket?

Een gemiddeld en traditioneel bruidsboeket kost ongeveer tussen € 75,- en € 100,-. Het maken van een traditioneel gebonden boeket neemt veel tijd in beslag en daarom lopen de kosten snel op. Wil jij deze zo laag mogelijk houden? Dan kan! Kies in dit geval bijvoorbeeld voor seizoensbloemen. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je een bloem kiest die op dat moment moeilijk verkrijgbaar is. Een hele andere manier om te besparen is door te kiezen voor een andere balans tussen je bloemen en je vulling. Kies bijvoorbeeld voor meer vulling dan bloemen in plaats van andersom.

Eeuwenoude traditie

Het gooien van het bruidsboeket is een eeuwenoude traditie die veel bruiden nog steeds in stand houden. Vroeger was men ervan overtuigd dat een bruid geluk bracht. Om dit geluk ook te bemachtigen, moest je een stukje van haar jurk scheuren en bij je dragen. Bruiden gooiden daarom hun boeket in een groep vrijgezelle vrouwen om zo een achtervolging te starten. Tegenwoordig is dit overigens wel iets anders. Nu is het namelijk het idee dat degene die het boeket vangt, als volgende gaat trouwen.

Populaire boeketten

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe trends in boeketten. Wat we dit jaar veelal voorbij zien komen zijn toch wel de veldbloemen. Daarnaast doen ook pioenrozen of een volledig wit boeket het nog altijd heel goed.

Hoe bewaar je jouw trouwboeket?

Wil jij je bruidsboeket na afloop van jullie huwelijk bewaren? Dat kan is zeker een mogelijkheid. De beste manier is om het boeket te laten drogen. Wanneer je dit zelf wilt doen, kun je het boeket om zijn kop hangen en laten drogen aan de lucht. Na een aantal dagen of weken even goed inspuiten met wat haarlak en je bent klaar! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het boeket professioneel te laten drogen. Kost wat meer, maar je krijgt er wel een mooie, gedroogde bos voor terug.