Een leien dak is echt een sfeermaker

Nu ik eenmaal een eigen huis heb gekocht, valt me pas op wat het enorme verschil is tussen huren en kopen. Ik heb me dat nooit zo beseft maar dat komt misschien omdat ik er ook nooit mee geconfronteerd ben. De huizen die ik huurde wilde ik altijd al wel in orde hebben, omdat ik gewoon in een prettige omgeving wilde wonen. Maar veel verder dan een likje verf hier en een aanpassing daar ben ik nooit gekomen. Geen wonder, want je gaat ook gewoonweg niet investeren in een pand dat niet van jou is, hoe lang je er ook woont. Desalniettemin viel me het verschil tussen huren en kopen laatst pas echt op, toen ik ging nadenken over wat ik precies met mijn nieuwe huis wil. Ik besefte me dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Ik kan er nu alles mee doen wat ik wil en dat voelde echt als een bevrijding. Ik heb besloten dat ik onder meer een leien dak wil. Ik heb altijd al een leien dak gewild namelijk, omdat ik het zo authentiek vind en echt een sfeermaker. Bovendien is mijn huis helemaal wit en dan vind ik een rode leien dak echt heel goed passen, het maakt het huis gewoon helemaal af en precies naar mijn wens.