raamfolie op maat

Heb jij ramen waar je iets mee wil doen? Je bent niet de enige. Daarom is er jaren geleden al raamfolie ontwikkeld. Je kunt dit speciale materiaal zelf uitknippen en plakken maar je kunt ook kiezen voor raamfolie op maat. Hier lees je meer over raamfolie en waarom je het beter op maat kunt kopen.

raamfolie op maat

Raamfolie: wat is het?

Raamfolie is een speciaal folie dat vaak zelfklevend is en bedoeld voor op je ramen. Het folie dient verschillende doelen en vaak heeft elke soort folie een bepaald doel. De voornaamste redenen om raamfolie te plakken zijn:

  • als decoratie
  • om te zorgen dat mensen niet naar binnen kijken
  • om de zon tegen te houden
  • om je ruimte minder warm te maken

Zoals je ziet heeft raamfolie dus verschillende functies. Sommige soorten raamfolie dienen meerdere doelen maar er zijn ook soorten die speciaal bedoeld zijn voor een van bovenstaande doelen. 

raamfolie op maat

Zelf snijden of op maat

Als je een rol raamfolie koopt en zelf in de weer gaat met snijden en plakken dan ben je wellicht goedkoper uit. Je gaat dan wel achter iets komen wat je wellicht nog niet wist: raamfolie snijden en plakken is ingewikkeld. Het is erg moeilijk om het raamfolie precies op de goede afmetingen te krijgen en het dan ook nog mooi op het raam te plakken. Je kunt het jezelf dus een stuk gemakkelijker maken met raamfolie op maat. Dan is het plakken ineens geen rotklus meer maar iets dat binnen de kortste keren gelukt is.