Een e-bike is een fiets die ondersteunt wordt door een motor met een accu. Deze fietsen worden ook wel elektrische fietsen genoemd. Vrijwel iedereen die een e-bike koopt is er enthousiast over en kan eigenlijk niet meer zonder. In de eerste fase van de e-bike werden deze vooral gekocht voor oudere mensen die graag mobiel willen blijven.

Blijf in beweging zonder dat je jezelf overbelast

Met een elektrische fiets hoef je niet meer de kracht te leveren of het uithoudingsvermogen te hebben die nodig is om je op een normale fiets voort te bewegen. Daarnaast blijf je nog wel in beweging en ben je nog lekker in de buitenlucht, wat bijvoorbeeld bij een auto niet het geval is. Tegenwoordig zie je ook steeds meer jonge mensen op een e-bike rijden. Veel van hen wonen net iets te ver van hun werk om te fietsen maar gaan ook liever niet elke dag met de auto. Met een gewone fiets kom je daardoor vaak bezweet en moe aan op je werk. Een e-bike is veel voordeliger dan een auto omdat er geen brandstof in gedaan hoeft te worden. Rijden in een auto kost ongeveer vijftig keer zoveel per kilometer als rijden op een e-bike.

Een positief effect op je leefomgeving

Het wegnemen van de noodzaak om brandstof te gebruiken is bovendien erg goed voor het milieu. De CO2-uitstoot moet naar beneden om klimaatveranderingen tegen te gaan. Met een e-bike zet je daarmee een stap in de goede richting. Helemaal als je gebruik maakt van groene stroom om de elektrische fiets op te laden. Ouders van jonge kinderen zijn ook enthousiast over de e-bike. Met kinderen voor- of achterop de fiets is het vaak zwaar trappen. Met een e-bike kun je je weer volledig op de weg en het verkeer concentreren.

Nieuwe trendy modellen

Omdat jonge mensen nu ook e-bikes kopen is er ook een verschil waar te nemen in de modellen die beschikbaar zijn. Er zijn nu veel hippe e-bikes te verkrijgen waarbij bovendien de accu vrijwel onzichtbaar weg is gewerkt. Door de verhoogde populariteit is bovendien de prijs van elektrische fietsen sterk gedaald. Elektrische fietsen zijn nu voor iedereen betaalbaar en je kunt er zelfs eenvoudig kosten mee besparen als je de e-bike gebruikt in plaats van de auto. Er zijn dus meer dan genoeg redenen om voor een e-bike te kiezen.