Waar ik aan denk bij een propagator

De propagator, heeft u er al wel eens van gehoord, ik kan het me niet voorstellen.. Het klinkt zo raar en het doen me aan verschillende dingen denken. Ten eerste dacht ik meteen aan het woord propaganda, bijna dezelfde letters, dus dat is wel logisch. Ik zelf was altijd heel erg geïnteresseerd bij geschiedenis hoe verschillende partijen propaganda voerde, het is eigenlijk een beetje hetzelfde als marketing en daar studeer ik voor, niet zo gek achteraf dat ik het zo interessant vond dus. Maar ook doet het me een beetje denken aan een dino of één of ander eng beest van vroeger, misschien door het laatste deel van het woord van propagator, alligator, het eindigt op dezelfde klank aan het einde. Natuurlijk slaat dit nergens op maar toch vaak heb je bij woorden die op elkaar lijken dat je de betekenis eruit kan halen. Jammer genoeg kan je dat bij dit woord niet, niks van deze woorden heeft iets te maken met de propagator, dit is namelijk iets wat ze gebruiken voor in je eigen kwekerij, verder kwam ik ook niet echt, omdat het allemaal maar in het Engels werd uitgelegd.