Zomervakantie 2021

Ondanks het feit dat het coronavirus in 2020 hard om zich heen sloeg, werd de zomervakantie van dat jaar nog redelijk gered. Dat, en het feit dat er op het moment van schrijven wereldwijd al flink gevaccineerd wordt, belooft dus misschien wel veel goed voor de zomervakantie van 2021. Evenwel moeten we concluderen dat er in het voorjaar van 2021 nog altijd veel onzekerheden zijn in de epidemiologische situatie. Of je in de 2021-zomervakantie zomaar naar welke bestemming dan ook kunt reizen is bijvoorbeeld echt nog lang niet zeker. Wat je vakantieplannen echter ook zijn voor dit jaar, het advies geldt nog altijd om het zo veilig mogelijk te houden. In de volgende alinea lees je nog eens wat tips hieromtrent.

Zomervakantie 2021

Tips om je 2021-vakantie veilig te vieren

Voor een ‘coronaproof’ vakantie in 2021 zou het zinvol zijn als je de volgende tips ter harte neemt:

  • Ga zo mogelijk met de auto op vakantie. Zo blijf je met je reisgezelschap in een bubbel en ontloopt je dus besmettingsgevaar in bijvoorbeeld bussen, treinen en vliegtuigen.
  • Zoek je vakantiebestemming niet te ver van huis. Mocht de situatie er dan namelijk om vragen, dan kun je makkelijk snel weer thuis zijn.
  • Boek een accommodatie met eigen keuken, badkamer en toilet. Dit leidt ertoe dat je je minder hoeft te mengen met andere mensen. Ook dit beperkt het besmettingsgevaar flink.
  • Verdiep je in de plaatselijk geldende maatregelen en probeer je daar zo goed mogelijk aan te houden.