Moest je nog twijfelen of een citrusboom het in ons land goed doet, het antwoord is gegarandeerd: ja! Een professionele verkoper van exotische planten en bomen kiest precies die variaties uit die geschikt zijn voor ons klimaat. En als je een citrusboom binnen wilt plaatsen, dan is er helemaal geen probleem. Ze zijn makkelijk in bloembakken te houden. Kleine boompjes nemen zelfs niet zoveel ruimte in en zijn ook geschikt voor kleinere woningen. Geef ze bijvoorbeeld een plek in je wintertuin, voor het raam van je balkon of in je hal. In de zomer mogen ze zelfs naar buiten.

Waarom kiezen voor een citrusboom binnen?

Citrusbomen brengen een zuiderse sfeer. Als je een citrusboom binnen plaatst, waan je je helemaal op vakantie in het Zuiden. Kies voor sinaasappels, mandarijnen, citroenen en limoenen. En doe eens gek met een Buddha-handje of een citroenkaviaar. Vul je citrusbomen nog aan met vijgen en druiven en je hebt een bron van exotisch fruit. Citrusbomen zijn niet alleen een bron van fruit, ze zijn ook zeer decoratief. Het zijn bomen die we niet onmiddellijk gewend zijn en dat maakt het juist zo uniek. En wist je dat citrusbomen ook nog eens bloemen produceren die heel zoet geuren? Een echt genot!

Hoe verzorg je een citrusboom binnen?

Een citrusboom in huis is eigenlijk vrij makkelijk. Voldoende licht en zonlicht, op de juiste tijdstippen water en meststoffen geven en meer hoef je niet te doen. Lees vooral de specificaties van de plant en vraag gerust meer informatie aan de verkoper. Mits een goede verzorging kun je zelfs je eigen vruchten kweken. Als je je citrusboom in de zomer buiten zet, haal hem dan wel op tijd terug binnen. Bekijk voor elke plant in hoeverre hij wintervast is. De meeste citrusbomen houden niet van de kou! Verzorg hem goed en hij beloont je met lekkere eigen gekweekte vruchten. Je verwerkt ze in vruchtensappen, vruchtensalades, smoothies en in desserten zoals taart of cake. Heerlijk toch als je dit van eigen kweek kunt bereiden?