thc olie

Cannabisplanten bevatten zoals bekend diverse stofjes waar een medicinale werking van uit kan gaan. Vooral de cannabinoïden THC en CBD zijn hierbij interessant te noemen. Deze stofjes zou je als gebruiker op allerlei verschillende manieren kunnen innemen. Het roken van de van cannabisplanten gewonnen wiet is een optie, maar ook openbaren zich verschillende mogelijkheden als je de genoemde cannabinoïden van de plant extraheert en dit verwerkt tot een ander, niet te roken, product. Olie is hier een goed voorbeeld van. THC-olie en CBD-olie zijn dan ook producten die je eventueel via een doktersrecept kunt krijgen, al kun je het ook zelf produceren of via het informele circuit bemachtigen. 

Hét grote voordeel van THC-olie nader verklaard

Mensen die THC willen gebruiken vanwege de medicinale kwaliteiten doen dit maar wat vaak het liefst door dagelijks een of enkele druppels THC-olie in te nemen. Dit is dan dus te prefereren boven het roken van wiet. De belangrijkste reden hiervan is dat je met THC-olie precies weet hoeveel THC je binnenkrijgt. De dosis bepalen en aanpassen is dan dus erg makkelijk. Wanneer je wiet rookt blijft het daarentegen toch een wat ruwe schatting hoeveel THC je inneemt. 

thc olie

Tips voor een veilig en effectief gebruik

Als je een middel neemt waar geestverruimende dan wel psychoactieve stoffen in zitten, dan is het altijd zaak weloverwogen te werk te gaan. Je wilt immers zeker weten dat het veilig gebeurt én dat de werking zo goed mogelijk is. Volg daarvoor onder meer de onderstaande tips op:

  • Koop en gebruik altijd THC-olie van goede en betrouwbare kwaliteit. Een zuivere olie werkt namelijk veruit het best.
  • Gebruik de olie bij voorkeur alleen thuis.
  • Neem geen deel aan het verkeer als je THC-olie hebt gebruikt, zelfs als je je niet high voelt.