crypto

Met het platform van ChainLink wil het bedrijf smart contracts beschikbaar maken voor heel de wereld, ze zijn er van overtuigd dat er veel menselijke taken overbodig worden. Momenteel kunnen de smart contracts niet effectief kunnen communiceren met externe systemen. Het is de bedoeling om met verschillende blockchains, als externe systemen met elkaar te communiceren. De smart contract krijgen hierbij toegang tot data feeds, web Api’s en traditionele bankgegevens. Aangesloten instanties reiken deze middelen aan in ruil daarvoor kunnen zij gebruik maken van de smart contracts.

Overstappen is niet nodig

Instanties kunnen zonder over te stappen naar de dienst er toch op deze manier gebruik van maken, ze mogen niet alleen gebruik maken van de smart contracts. Ze krijgen ook een beloning in de vorm van LINK tokens, dit voor het aanleveren van de data en Api’s. Wanneer een partij het hiermee eens is wordt deze een ChainLink Node Operator genoemd. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het in stand houden van de connectie, tussen de Api en het netwerk. Het netwerk bestaat uit alle Node Operators. 

ChainLink

De Token 

Binnen het ecosysteem van ChainLink wordt de LINK token gebruikt, de Node Operators worden hiermee betaald. De waarde van de token heeft te maken met het aantal operators wat werkzaam is, hoe meer dit er zijn hoe meer de munt in waarde zal stijgen. Binnen het systeem wordt gebruik gemaakt van een reputatiesysteem, heb je als operator je tokens een tijd vastgezet dan krijg je een groter contract. Faal je in het geven van informatie dan kun je een deel van je tokens verliezen.