We willen zo graag een houten keuken, maar welke kleur hout dan? We hebben eeuwige discussies over welke kleur hout we de keuken moeten nemen. Mijn man houd meer van donker kersen hout wat bijna rood lijkt, dat vind ik dus verschrikkelijk, bijna een beetje kitsch. We hebben alles vrij simpel in huis, we hebben ook een lichte houten vloer, ik vind het dan zo raar staan als je een donker houten keuken neemt, dan past een lichte keuken toch veel beter bij alles? Ook moet een keuken een beetje gezellig ogen, we hebben een open keuken dus het moet sowieso goed bij de hele sfeer passen, we moeten wel het zelfde aan houden vind ik. Waarom hebben houten keukens goedkoop toch zoveel soorten, ze maken het ons wel erg moeilijk hoor. Een vriendin van me heeft ook een hele simpele houten keuken, ik vind dat zo leuk, simpel en gezellig. Ze heeft het aangekleed met mooie achterwand tegels en prachtig servies. Ze heeft ook een aantal houten deurtjes met glazen deuren, daar kun je dan door heen kijken, dat zijn wel simpele kleine details waar ik van hou. Ik hoop dat ik die keuken eens mag bekijken met mijn man, dan wordt hij vast overtuigd dat we toch voor een lichte houten keuken moeten gaan.