lekker bier drinken

Als je van speciaalbier houdt, ben je waarschijnlijk regelmatig op zoek naar nieuwe biersoorten die je kunt proberen. Welke biersoorten zijn nu echt lekker en het proberen zeker waard? In dit artikel lees je meer over drie speciale biersoorten die vaak goed in de smaak vallen: blond bier, rookbier en quadrupel bier.

glas met bier

Blond bier

Blond bier heeft een goudgele, heldere kleur en een dikke, witte schuimkraag. Niet zo vreemd dus dat het blond bier wordt genoemd. Het wordt voornamelijk in België gebrouwen en bevat meer alcohol dan normale biersoorten. Voor zomerse dagen is dit echt het ideale drankje, omdat de smaak soepel is.

Rookbier

Rookbier is op de meeste plekken wat minder bekend dan blond bier. Het speciale aan dit biersoort is dat er tijdens het brouwen gerookte mout aan wordt toegevoegd. Hierdoor krijgt dit bier een speciale rooksmaak. Tegenwoordig is het helaas wat lastiger om rookbier te verkrijgen, omdat er een schaarste is aan gerookte mout.

proosten met bier

Quadrupel

Dubbel en Tripel Belgisch bier kennen de meeste van misschien wel. Je hebt echter ook nog een variant hierop, namelijk quadrupel bier. Zoals je misschien wel verwacht is dit een zwaarder soort speciaalbier dan bijvoorbeeld een blond bier. Het wordt gebrouwen met meer graan, waardoor het alcoholpercentage ook hoger wordt. De smaak van dit bier is redelijk bitter. Er worden vaak tijdens de bereiding nog extra ingrediënten aan toegevoegd, wat zorgt voor nog meer smaak.