Het is tegenwoordig nagenoeg gebruikelijk te noemen dat mensen hun muren en plafonds stucen. Mensen vinden de gladde wanden erg mooi en het stucen heeft ook op zichzelf voordelen. Na het stucen kan je namelijk de muren en plafond heel gemakkelijk schilderen om uw huis prachtig eruit te laten zien. Een minder bekend voordeel van het stucen van de muren en plafonds is dat stucen brand vertragend werkt. Dit is altijd een mooi meegenomen voordeel in je huis.

Soorten stucwerk en prijs

In de wereld van de stucwerken kan je veel verschillende soorten vinden. Ze zijn niet allemaal hetzelfde en verschillen dan ook vaak van prijs. Je hebt hele goedkope soorten stucwerk zoals spackspuiten en sierpleisterwerk. Deze soorten kunnen de €5  en €23 kosten per vierkante meter, maar er zijn ook mooiere en luxere soorten stucwerk te verkrijgen. Stucwerk beton cire is hier een voorbeeld van. Aan dit stucwerk hangt een behoorlijk prijskaartje, maar dat komt voornamelijk omdat je er zoveel mee kan doen. Je kan het veel verschillende kleuren geven en gaan voor een beton look, maar er zijn ook soorten te kopen waarbij ook stucwerk beton cire een warme uitstraling krijgt. Als je minder wilt betalen en een korrelige afwerking wilt hebben op uw muren dan kan je ook voor sierpleister kiezen.

Schilderen na het stucen

Dat niet alle soorten stucwerk hetzelfde zijn blijkt maar weer aan het feit dat je niet elk soort stucwerk meer hoeft te schilderen. Spackspuitwerk en stucwerk beton cire zijn direct aan te brengen in een kleur naar keuze, terwijl de andere soorten stucwerk in het wit worden aangebracht waarna jij zelf nog de hele boel moet schilderen. Het extra moeten schilderen zorgt natuurlijk wel voor een extra kostenpost die sommigen het wellicht niet waard vinden. De mogelijkheid om te stucen met een kleurtje kan je dus extra kosten besparen als je voor spackspuitwerk gaat, al is de luxere optie van beton cire ook zeker het extra geld wel waard.