CV ketel vervangen heeft vele voordelen

Ook in een woonboot moet weleens een CV ketel vervangen worden, net zoals in ieder ander huis. Houd ongeveer aan dat je zo eens in de vijftien jaar aan een vervanging van de ketel zult moeten denken, zo om en nabij. De ketel hier in de woonboot, die ik onlangs kocht, is veertien jaar oud, zoals te zien is op het garantiebewijs. Mij leek het slim gelijk de CV ketel vervangen te gaan, omdat ik nu toch bezig ging met het verbouwen. Rondom de nieuwe ketel zou ik dan een mooie kast kunnen bouwen. Wat echter een enorme meevaller bleek, was dat vele van de nieuwe modellen CV ketels in een veel compactere vorm zijn uitgegeven. Meer dan ooit, en dus zeker meer dan vijftien jaar geleden, zijn deze ketels klein van stuk, zonder af te doen aan de kwaliteit, ze zijn gewoon in steeds compactere vorm op de markt gekomen namelijk. Voor mij is dat ideaal, want dan hoef ik bijvoorbeeld niet eens meer een kast te bouwen, aangezien de ketel makkelijk in de daarvoor bestemde ruimte past en ik nog ruimte over heb zelfs! Het is echt prettig een meevaller als dit te hebben.