Drinken

Amstel Bright kun je altijd drinken, het smaakt altijd goed. Maar hét moment om dit Caraïbische speciaalbier te nuttigen, is natuurlijk op een heerlijke zomerdag. Wanneer het zonnetje schijnt, de temperaturen oplopen en jij lekker zit te luieren op het strand of aan het zwembad is er namelijk geen betere verfrissing dan dit bier. Uiteraard is dit voor het geval als het drankje zo koud mogelijk geserveerd wordt. Maar Amstel Bright is niet alleen lekker als je aan het relaxen bent bij het water; ook tijdens een gezellige barbecue of een ander zomerfeest past het perfect. Het brengt je in al die gevallen helemaal in tropische sferen. Hoe dat kan? Dat zit hem voornamelijk in de typische smaak.

Amstel Bright

De smaak van Amstel Bright

Het geen dat Amstel Bright kenmerkt, en het zo’n heerlijke zomerdrank maakt, is vooral de friszoete smaak. Deze smaak, waarin je überhaupt al een teugje limoen smaakt, wordt nog eens versterkt door het toevoegen van nog een stukje limoen in de hals. Wat daarnaast ook erg smakelijk is bij Amstel Bright zijn verschillende soorten snacks, die een ideale combinatie vormen met dit blonde bier. Deze snacks zijn in het bijzonder Mexicaanse snacks, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan nachos en tortillas.

Bier

Caribisch bier

Omdat Amstel Bright zo goed smaakt in combinatie met Mexicaanse snacks en de drank daarnaast ook simpelweg andere gelijkenissen toont met bepaalde Mexicaanse biermerken, kan men in de veronderstelling verkeren dat Amstel Bright zelf ook Mexicaans bier is. Dit is echter niet het geval. Amstel Bright is van oorsprong gewoon Nederlands, maar kent wel een link met overzees gebied, namelijk met Curaçao. Op dit eiland is het bier namelijk razend populair en kun je het dan ook overal krijgen. Bovendien heeft er lange tijd een speciale fabriek voor Amstel Bright op Curaçao gestaan, waardoor je het bier echt als Caribisch bier kunt beschouwen.