Bouwstaalmatten kun je gebruiken voor verschillende doeleinden in de bouw, meestal worden ze gebruikt als wapening voor vloeren en wanden. Toch is het afhankelijk van het soort mat, waar je deze voor kunt gebruiken. De verschillende matten hebben zo ieder hun eigen voor en nadelen, je moet daarom ook weten waarvoor je ze kunt gebruiken. Gegalvaniseerde matten kunnen voor andere bouwwerken worden gebruikt dan lettermatten, zo zijn er een aantal verschillen in het gebruik.

De standaardmat

Een standaardmat is kan aan beide zijden voorzien zijn van stekken, dit heeft als belangrijke voordeel dat ze eenvoudig aan elkaar te verbinden zijn. Bijkomend voordeel is tevens dat er geen extra betonijzer toegevoegd hoeft te worden, hierdoor blijft het oppervlak mooi vlak van de wapening. Deze matten zijn tevens de meest gebruikte matten in de bouwwereld, maar ook op andere plaatsen worden deze bouwstaalmatten steeds vaker gebruikt. De voordelige prijs is ook een groot voordeel waardoor ze erg populair zijn.

Bouwstaalmatten

Matten voor een specifiek project

Ga je een specifiek project maken, dan kan het voorkomen dat je betonstaalmatten nodig hebt die aan een bepaalde maat of vorm moeten voldoen. Deze matten noemen we speciaalmatten, ze worden speciaal op maat gemaakt voor jouw bouwwerk. Ook afwijkende maten in de lengte of de breedte kun je onder deze matten scharen, eigenlijk alles wat afwijkend is en op aanvraag moet worden gemaakt door de fabriek rekenen we onder deze matten. Op de website van betonstaal.nl vind je meer informatie over speciale soorten matten voor de bouw.