Een piano is een prachtig instrument. Het is al jaren een van de meest gebruikte instrumenten om muziek mee te maken. Er zijn enorm veel verschillende stijlen gemaakt en zelfs ontstaan middels de piano. Door de jaren heen zijn een aantal componisten echte iconen geworden. Hun muziek is voor iedereen herkenbaar, maar wie zijn dit? Emile van Leenen Piano’s zet nu de grootste componisten ooit voor je op een rij.

Ludwig van Beethoven

Als je denkt aan een componist, dan denk je aan Beethoven. Beethoven is veruit de bekendste componist allertijden. Zelfs de kinderen van nu kennen zijn muziek. Dat hij op zijn 27e doof werd, deerde Beethoven niets. Hij werd alsnog een van de grootste componisten aller tijden. Beethoven wordt tot het Weens Classicisme gerekend. Deze stijl wordt gekenmerkt door  een vereenvoudigd thema. Beethovens eigen stijl wordt gekenmerkt door muzikale contrasten die met de emotie van de luisteraars spelen. Fur Elise is bijvoorbeeld een van de grootste stukken ooit geschreven.

Wolfgang Amadeus Mozart

Mozart was een van de meest getalenteerde componisten ter wereld. Hij werd in zijn tijd echt gezien als een wonderkind. Niet alleen op de piano, ook de viool was niet veilig voor de talenten van Mozart. Net als Beethoven behoort Mozart tot het Weens classicisme. Mozart heeft het grootste repertoire ter wereld. Zijn Kochel Catalogus telt maar liefst 626 verschillende stukken. In Mozarts jongere jaren trok hij veel op met andere instrumentalisten en componisten. Deze hebben allemaal op hun eigen manier een bijdrage geleverd aan het wonderkind. Het is zeker de moeite waard om een keer naar Symfonie nr. 41, Jupiter te luisteren.