HBO Communicatie is een van de populairste opleidingen op dit moment. Het is een relatief eenvoudige opleiding. Je hebt namelijk niets te maken met cijfers en daardoor is de opleiding voor meer mensen geschikt. Wat je wel nodig hebt voor de opleiding is een grote fantasie, een flinke dosis creativiteit en je moet goed zijn met taal. Na de opleiding kan het soms moeilijk zijn om te bedenken wat je uiteindelijk wilt gaan worden. Gelukkig heeft de Babbage Company een communicatie vacature voor je open staan. Wil je weten wat je allemaal kunt worden na de opleiding HBO Communicatie? Lees dan snel verder!

Webredacteur

Een van de dingen die jij kan worden met een afgeronde HBO Communicatie opleiding is webredacteur. Als webredacteur hou jij je bezig met websites en met website content. Je bent letterlijk een spin in het web. Een webredacteur zorgt ervoor dat er allerlei teksten – uiteraard van een hoge kwaliteit – op de verschillende websites komen te staan. Aan een tekst op een website worden natuurlijk andere eisen gesteld dan aan de teksten in een tijdschrift of een krant. Als webredacteur zorg je ervoor dat de website up to date blijft.

Content manager

Een andere baan die jij kunt gaan uitvoeren is contentmanager. Een content manager is verantwoordelijk voor de content op een website. Deze manager schrijft teksten of controleert de teksten van een ander voordat ze op een website worden geplaatst. Een content manager controleert continu de website en zorgt ervoor dat de content er goed uit blijft zien. Onder content vallen natuurlijk ook de video’s en afbeeldingen op de website.