Een waadpak is ideaal voor veel mensen. Zo kun je een waadpak perfect gebruiken als je gaat vissen, gaat jagen (in combinatie met deze wildcamera) of als je je eigen vijver schoon wilt maken. Een waadpak kopen is doorgaans niet goedkoop. Als je een kwaliteits waadpak wilt kopen ben je al snel wat geld kwijt. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van het waadpak. Het is immers zonde als je waadpak maar een paar maanden meegaat, maar hoe houd je een waadpak lang goed?

Tip 1: Niet in de zon

De eerste tip voor een lange levensduur van je waadpak is om je waadpak niet in de zon te laten drogen. Je ziet nog vaak dat mensen toch hun waadpak in de zon laten drogen. Dat klinkt natuurlijk ideaal en het waadpak wordt door de zonnestralen sneller droog, maar het is enorm slecht voor het materiaal van het pak. De UV stralen van de zon zijn voor zowel een waadpak van neopreen als een waadpak van pvc funest. Het materiaal wordt uitgedroogd waardoor het sneller kapot kan gaan. De beste manier om het waadpak te laten drogen is om het in de schaduw of ergens binnen te laten drogen. Je kunt het waadpak eenvoudig binnenstebuiten draaien om de binnenkant ook te drogen.

Tip 2: Opbergen

De tweede tip gaat over het opbergen van het waadpak. Je kan een waadpak namelijk absoluut niet ophangen. Het waadpak heeft zware laarzen en daardoor zal het hele pak uitrekken waardoor het poreus kan worden. Je kan het pak beter oprollen of opvouwen om hem vervolgens op een donkere en koele plek op te bergen. Een hete zolder is bijvoorbeeld geen goede plaats om een waadpak op te bergen.

Tip 3: Schoonmaken

De derde en laatste tip is om het pak goed schoon te maken. Je kan het pak het beste schoonmaken door er simpelweg de sproeier op te zetten. Dat kan buiten met de tuinslang zijn, maar ook in je eigen douche. Gebruik geen zeep, behalve als er echt een hardnekkige vlek in zit. Een waadpak mag nooit in de wasmachine of in de droogtrommel.

Kijk op www.jachtxl.nl voor de beste waadpakken en lieslaarzen.