tips tuin langer genieten

Zomer- en wintertips voor tuinplezier

Vind jij het ook zo zonde dat je in de winter eigenlijk niets met je tuin doet en er vanuit de woonkamer alleen maar naar zit te kijken. Je ziet groene blaadjes bruin worden en op termijn ook vallen, je ziet af en toe vogeltjes op zoek naar eten. En dat is het eigenlijk wel. Jammer toch? Hoe leuk zou het zijn als je het hele jaar door van je tuin kunt genieten? Dan heb je ook in de kou en in de regen dat heerlijke buitengevoel. In dit blog vertellen we je hoe je dat verwezenlijkt.

Plaats een overkapping

Als het regent en wat aan de frisse kant is, kun je onder een overkapping toch genieten van je tuin. De overkapping houd je droog en bied je vrij veel leefruimte. En het glas geeft je toch het gevoel dat je buiten bent. Je kunt hiervoor ook schuifwanden aanschaffen, zodat je binnen en buiten lekker kunt combineren, afhankelijk van de weersomstandigheden

Kas in de tuin

Als je een beetje een grote tuin hebt, kun je ook het plaatsen van een kas overwegen. Heb je genoeg ruimte in je tuin? Daarin kun je je ook lekker uitleven met planten. Die groeien daarin als kool! En dat is niet zonder reden: in een kas is het altijd comfortabel warm. Fijn of niet? We horen het graag!

Meer woonruimte met een veranda

Creëer meer woonruimte met een veranda en geniet toch gewoon lekker van je tuin. Van die veranda kun je maken wat je wil: zonwering erin, of een schuifpui, of toch speciaal glas? Je hebt dan van binnenuit altijd het gevoel buiten te zijn. Het hele jaar genieten van je tuin kan dus met een mooie veranda!

Vuurkorf voor extra warmte

Ga je toch liever echt naar buiten? Wat dacht je dan van een vuurkorf? Die geeft je heerlijke en ook heel gezellige warmte van een houtvuurtje! Heb je geen behoefte aan vuur? Laat je dan in vuur en vlam zetten door gezellig warme kleedjes terwijl je onder een heater zit.

Ga naar de buitenleven specialist

Me dunkt dat het mogelijk is om ‘buiten het seizoen’ van je tuin te genieten. Alle in dit blog genoemde mogelijkheden zijn verkrijgbaar bij de echte buitenleven specialist. Ga er gerust langs en geniet het hele jaar door van het leven in je tuin. Meer blogs over lekker wonen lees je hier