natuurlijke deodorant

Om zweet te bestrijden of om de minder aangename geurtjes die van zweet af kunnen komen weg te werken, heeft bijna iedereen wel de beschikking over deodorant in huis. Echter kunnen we niet om het feit heen dat veel mensen zich niet echt verdiepen in waar hun deodorant uit bestaat. Dat wil zeggen: welke ingrediënten erin zitten en waar de verpakking van gemaakt is. Wist je in dat kader dat er in veel cosmeticaproducten zelf, zoals ook in deodorant, met grote regelmaat microplastics zitten? Dat kan toch niet de bedoeling zijn van spul dat je voor je lichaam gebruikt. Wat dat betreft loont het absoluut de moeite voortaan voor natuurlijke deodorant te kiezen. Je lichaam en de planeet zullen je er dankbaar voor zijn!

natuurlijke deodorant

Plasticvrij en nog veel meer voordelen

Wanneer je voor een natuurlijke deodorant kiest, dan koop je deze waarschijnlijk van een merk dat zich sowieso al uitstekend bezighoudt met de properheid van hun producten. En zoals hierboven al aangegeven: dat is alleen maar goed voor je eigen lichaam en voor de natuur en het milieu als geheel. De volgende positieve uitwerkingen zijn hieraan verbonden:

• Een plasticvrij product betekent dat er zich geen microplastics in je lichaam ophopen en dat de natuur gespaard wordt van nóg meer plastic.

• Een bedrijf dat zich zo bezighoudt met het milieu, zorgt ongetwijfeld voor recyclebare verpakkingen.

• Even goed maakt een dergelijk merk geen gebruik van dierproeven en andere technieken die ethisch gevoelig liggen.