solo rijbewijs

Kies voor het halen van je rijbewijs in Rotterdam, om direct gewend te raken aan de drukte van een grote stad. Rijden in Rotterdam of Amsterdam biedt je een hele andere rijervaring, dan wanneer je op het platteland zou rijden. Denk hierbij niet alleen in het verschil tussen het rijden in een stad of dorp, maar bijvoorbeeld aan het verschil tussen de snelweg en een provinciale weg. Er zijn in een stad als Rotterdam verschillende rijscholen te vinden, die je de mogelijkheid bieden om je rijbewijs te halen. Kijk vooraf goed met welke rijschool jij een klik hebt, om je slagingskansen te vergroten. In dit artikel lees je er meer over.

rijbewijs Rotterdam

Rijbewijs in Rotterdam halen als je 16.5 jaar oud bent

Je mag tegenwoordig vanaf een steeds jongere leeftijd beginnen aan rijlessen om je rijbewijs in Rotterdam te kunnen halen. Op het moment dat je 16.5 jaar oud bent, kun je aan de eerste rijlessen beginnen. Wanneer het je vervolgens lukt om je rijbewijs te halen, zal je eerst onder begeleiding van een ervaren bestuurder moeten rijden. Dit kan bijvoorbeeld je vader of moeder zijn. In deze periode doe je al veel ervaring op, waardoor je op je 18e verjaardag direct een volwaardig autobestuurder bent. Het voordeel aan het behalen van je autorijbewijs is dat je hiermee ook een scooter mag besturen. Zo hoef je niet langer twee losse rijbewijzen te behalen.

solo autorijden

Proefles volgen voorafgaand aan je rijlessen

Veel rijscholen werken met complete lespakketten. Het is verstandig om voor het afnemen van een dergelijk pakket eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles maak je kennis met de instructeur en met de lesauto, waarin de rijlessen straks gevolgd zullen worden. Het geeft je een goed beeld van de rijschool en haar manier van werken! Heb je een goed gevoel bij de rijschool? In dat geval kun je een lespakket afnemen om je rijbewijs te halen.