Een e-liquid kopen is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel verschillende keuzes, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook moet je met verschillende samenstellingen rekening houden, waardoor het goed is om je van tevoren even ingelezen te hebben in de mogelijkheden van deze vloeistoffen. Zo kun je de juiste keuze maken voor jouw e-sigaret en blijven er ook geen flesjes onaangeroerd staan als het toch niet naar wens is.

Een e-liquid kopen om de samenstelling

Een e-liquid kopen kan door af te gaan op de standaard samenstellingen. Als jij een beginnende damper bent, is het verstandig om deze route te bewandelen. Je weet immers nog niet welke liquids de beste zijn voor jou en jouw e-sigaret, waardoor het soms goed is om alleen een smaakje uit te proberen voordat je gaat veranderen van samenstellingen. Als je toch wilt veranderen, kun je bekijken of je meer of minder prikkeling in jouw keel wilt voelen. Als je minder prikkeling wilt, moet je voor een samenstelling gaan waarbij er een hogere VG hebben.

De prijzen kunnen uiteenlopen

Ook moet je bij een e-liquid kopen letten op de prijzen. De gemiddelde prijs ligt rond de 3 euro per flesje, maar er zijn er ook veel die veel meer vragen. Dit bedrag geldt echter voornamelijk de standaard smaken. De iets meer geavanceerde smaken, zoals samengestelde varianten, hebben een hogere prijs. Hierbij is namelijk meer onderzoek verricht om alles werkend te krijgen en jou van de beste kwaliteit te voorzien.