Hoe doe ik dat? Er zijn tallozen enge berichten online en op het nieuws over enge babysitters die kinderen  mishandelen wanneer de ouders weg zijn van huis. Een geschikte oppas zoeken is ook lastig als je niet weet waar je naar zoeken moet. Er zijn verschillende kwaliteiten in een mens om hun een goede oppas te laten doen lijken, zoals zorgzaam en lief voor kinderen. Creativiteit is tegenwoord ook belangrijk om kinderen bezig te houden. Kinderen zijn snel verveeld en willen elke dag het liefst wat anders doen.

Welke kwaliteiten moet een goede oppas hebben?

Er zijn genoeg kwaliteiten die een oppas nodig heeft om voor kinderen te zorgen. Creatief, zorgzaam, slim en daadkrachtig zijn een paar kwaliteiten die een oppas nodig zou hebben om voor iemand anders z’n kinderen te zorgen. U moet het namelijk niet te licht nemen om een goede oppas zoeken die past bij uw opvoeding. De ene oppas vindt het goed om een corrigerende tik te geven en de ander wilt graag alles doen waar het kind om schreeuwt.


Wat zijn duidelijke afspraken die ik moet maken

U als moeder hoeft niet van uw opvoeding af te wijken als het gaat om uw kinderen. Uw kinderen mogen dan alleen met een oppas zijn, zodra u bijvoorbeeld op werk zit, maar ze moeten nog steeds uw regels navolgen. Anders krijgt u kinderen die u lopen te vertellen dat ze alles mogen van oppas en dat ze alleen naar de oppas gaan luisteren. Een oppas zoeken vergt veel tijd, omdat ze zelf ook beschikbaar moeten zijn tijdens de tijden dat u hun nodig heeft. Overweeg meerdere oppassters als u een oppas zoeken in uw omgeving. Wat nu? Stel eisen en leg regels vast. Ga dan een oppas zoeken die binnen dat kader past en het belangrijkste natuurlijk binnen uw gezin past.