Het huwelijk is een gelegenheid dat op veel verschillende manieren gevierd kan worden. Je kunt het simpel en klein vieren met alleen je naasten, maar je kunt ook flink uitpakken en flink over de top gaan. Dat laatste bewezen een aantal koppels door flink wat geld uit te geven. Wil je weten wat de duurste bruiloften ooit zijn? The New Bride zet ze graag voor je op een rijtje.

Diana & prins Charles: 110 miljoen

De duurste bruiloft ooit was de bruiloft van Diana en prins Charles. Deze werd voor maar liefst 110 miljoen georganiseerd. Het koppel trouwde in 1981 en de bruiloft werd bijgewoond door maar liefst 3500 gasten. De live uitzending op internationale televisie leverde 750 miljoen tv-kijkers op. De trouwjurk van Diana was bedekt met meer dan tienduizend parels en had een sluier van 7,5 meter. Het koppel is getrouwd in de St Paul’s cathedral in London. Het huwelijk overleefde het helaas niet. In 1996 ging het stel uit elkaar en een jaar later overleed Diana door een auto-ongeluk. 

Vanisha Mittal en Amit Bhatia: 66 miljoen

Als dochter van een van de rijkste mannen ter wereld is het niet zo vreemd dat je bruiloft een fortuin kost. In 2004 trouwde de dochter van Lakshmi Mittal, Vanisha Mittal, met haar verloofde Amit Bhatia. De bruiloft werd gevierd in het 17e-eeuwse Chateau Vaux le Vicomte in de buurt van Parijs. Voorafgaand aan het ja-woord was er een ceremonie in het paleis van Versailles. Als dat allemaal nog niet genoeg was, liet het koppel Kylie Minogue optreden en werd er vuurwerk van de Eiffeltoren geschoten. Ook dit huwelijk hield geen stand. Het koppel ging in 2013 uit elkaar.