De jaren 90 zijn terug en trends als dad sneakers hebben een volledige comeback gemaakt. Beroemdheden van Billie Eilish tot Kourtney Kardashian rocken zelfs die comfortabele stevige dad sneakers.

Wat maakt een vaderschoen precies? De trend benadrukt een overvloed aan dikke zolen met comfort en kussen als kern. Neem een ​​kijkje bij deze drie klantfavorieten om u op weg te helpen met uw eerste paar papa-schoenen.

Fila Disruptor

Dit is een no-nonsense dad sneakers. De Fila Disruptor wordt geleverd zonder onnodige toeters en bellen, en is waarschijnlijk op zijn mooist wanneer hij de klassieke geheel witte kleur draagt. In veel opzichten is dit misschien de typische papa-schoen, een dik, dik pictogram dat nu net zo populair is als in de jaren 80.

De Disruptor is een absoluut monster, een enorm silhouet dat praktisch de stoep onder je opslokt. Je hoeft alleen maar naar dat omvangrijke ontwerp te kijken om te zien hoe sterk en duurzaam ze zijn, terwijl alle demping aan de binnenkant je voeten als warme, geroosterde kaneelbroodjes verpakt.

De oversized sleehak wordt over de hele wereld direct herkend, het design is prachtig eenvoudig en het bovenwerk is gemaakt van zacht nubuckleer. Kortom, er is echt niet veel leuks aan.

Puma RS-X

Nu zijn deze vetgedrukt. De Puma RS-X is meer jaren 80 dan een vintage Walkman, boordevol waanzinnige kleuren en een ontwerp dat gewoon luidruchtig is. Ja, ik moet zeggen dat dit waarschijnlijk de coolste papa-schoenen zijn die er momenteel zijn, maar dat betekent dat je je ook dapper genoeg moet voelen om deze slechteriken echt uit te trekken.

Geïnspireerd door de Puma Running Sport-collectie uit de jaren 80, herstart de RS-X dit fantastische silhouet en verpakt het met allerlei soorten demping. De dikke zool, het patchwork bovenwerk en het omvangrijke ontwerp zijn onmiskenbaar retro, maar Puma’s gebruik van moderne technologie brengt dit ook recht naar de toekomst. Marty McFly zou trots zijn.

Nike M2K Tekno

Sinds het begin van de jaren 00 is de Nike Air Monarch over de hele wereld een vader-favoriet. De stevige zool, wijde pasvorm en absoluut opmerkelijk comfort heeft duidelijk een zekere aantrekkingskracht op de oudere heer, en nu tilt de Nike M2K Tekno dingen naar een hoger niveau. Kortom, dit is de klassieke Monarch op moderne steroïden.

De M2K Tekno neemt alles wat we leuk vinden aan de Monarch en verpakt het allemaal in een veel futuristischer silhouet. Dit extra grote ontwerp is echter zeker niet alleen voor vaders, dus vrijwel iedereen kan profiteren van demping die aanvoelt alsof het rechtstreeks uit de hemel naar onze voeten is gestuurd. Gelukzaligheid.

Natuurlijk zorgen de kleurrijke panelen en brede zool ervoor dat niets van de oude retro-aantrekkingskracht verloren is gegaan, ook al zijn deze veel smaller dan de Monarch ooit was. Maar als je eenmaal je voeten in een paar van deze hebt geschoven, wil je ze misschien nooit meer uitdoen.