VOG

Ben je nog nooit in aanraking geweest met justitie en heb je daardoor geen strafblad, hoef je geen zorgen te hebben dat je bij een vog online aanvraag geen positief antwoord krijgt. Ook wanneer je een lichte overtreding hebt begaan, zoals een snelheidsovertreding is dit normaal gesproken geen probleem. Vaak maakt men een misvatting tussen een overtreding en een misdrijf, een misdrijf komt altijd op je strafblad te staan. Een lichte overtreding niet, deze is dus ook niet zichtbaar tijdens de screening.

VOG

Waarom is online eenvoudiger en sneller?

Heb je te horen gekregen van je werkgever, of misschien de sportvereniging dat je een vog online aanvraag moet doen dan zijn er wel een aantal voordelen. Een afspraak maken zoals voorheen bij de gemeente is niet nodig, geen wachttijden maar wanneer het jou uitkomt kun je de aanvraag doen. Zelfs in het weekend, of midden in de nacht is het geen probleem. De website vog-aanvraag.info is een zeer betrouwbare partner voor het aanvragen van je Verklaring Omtrent het Gedrag.

Hoe wordt er gekeken door Justis

De dienst Justis bekijkt en beoordeeld of je de verklaring krijgt, hierbij wordt er niet zomaar klakkeloos gekeken of je een delict gepleegd hebt. Als je een strafbaar feit hebt gepleegd wordt je aanvraag niet zomaar aan de kant gegooid en afgewezen. Er wordt serieus naar gekeken of het delict wat je hebt gepleegd van invloed is op de functie je gaat uitoefenen. Is er geen enkele reden om de verklaring niet te geven, dan zal je gewoon de verklaring krijgen. Iedere vog online aanvraag is maatwerk, er is niet vooraf te zeggen of je de VOG wel of niet krijgt.