Misschien heb je er  nog nooit van gehoord, e-liquids, of misschien gebruik je het juist al jaren lang! Of je nu in de eerste of de tweede categorie valt, we hopen je in deze blog iets nieuws te kunnen vertellen. Lees daarom snel verder!

Van roken naar dampen

E-liquid wordt gebruikt in elektrische sigaretten, ook wel e-sigaretten genoemd. Je begrijpt nu waarschijnlijk meteen waar de naam vandaan komt. Bij een gewone sigaret steek je de tabak in de sigaret aan. De rook die daar vanaf komt inhaleer je, waarbij je onder anderen nicotine binnen krijgt. Je staat letterlijk te roken, zowel de sigaret als je longen, en zodoende heet deze activiteit zo. Bij een elektrische sigaret vindt geen verbranding plaats en rook je dus ook niet. Toch inhaleer je een wolk. Die wolk is geen rook, maar damp. Om damp te krijgen moet je iets verdampen. Hetgeen je verdampt in een e-sigaret, dat noemen we de e-liquid.

E-liquid gebruiken

Er zijn honderden, misschien wel duizenden soorten e-liquid. Voor iedereen die elektrisch rook in plaats van traditioneel roken is het vaste prik om eens in de zoveel tijd nieuwe e-liquid te kopen. Het goedje raakt door het dampen uiteindelijk op en zal bijgevuld moeten worden. Bij de meeste e-sigaretten kun je gewoon het bovenkantje losschroeven en de e-liquids erin laten lopen. Daarna draai je de bovenkant er weer op en kun je vrolijk verder dampen!

Nu weet je wat e-liquids zijn

We hopen heel erg dat je na het lezen van deze blog een goed idee hebt gekregen van wat e-liquids nu eigenlijk zijn. Wanneer je nog nooit gerookt of gedampt hebt, is dit waarschijnlijk helemaal nieuwe informatie voor je. Mocht er nog het een en ander onduidelijk zijn of heb je nog andere vragen? Ga dan eens op onderzoek uit, er is van alles over deze manier van dampen te vinden!