De bescherming van de planeet en van de dieren is een bewustwordings daad geworden van een groot deel van de wereldbevolking, die vandaag reeds de voorkeur geeft aan veganistische voedingsmiddelen, kleding en cosmetica.

In dit scenario groeit het aantal consumenten dat niet langer voedsel van dierlijke oorsprong consumeert en een voorkeur heeft voor producten uit alle segmenten waarbij geen dieren worden gebruikt in de samenstelling of in proeven.

In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten over vegan gezichtsverzorging. Lees verder en kom meer te weten!

Over veganistische cosmetica

Er wordt veel gehoord over wreedheid vrije cosmetica en het is heel gewoon om ze te verwarren met veganistisch. De wreedheid vrije cosmetica worden niet op dieren getest, maar dat betekent niet dat zij geen honing, melk of enig ander dierlijk product in hun samenstelling hebben.

Al de vegan gezichtsverzorging is niet getest en heeft ook geen dierlijke producten in de samenstelling, maar, ze zijn misschien niet natuurlijk of biologisch.

Wat is het verschil tussen veganistische, natuurlijke en biologische cosmetica?

Naast de verwarring tussen de termen wreedheid vrije en vegan gezichtsverzorging, zijn er nog de natuurlijke en biologische. Degenen die veganist zijn, moeten zich zeer bewust zijn van deze nomenclaturen.

Veganistische cosmetica

De gehele samenstelling is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke plantaardige producten. Een veganistisch product kan toch enige synthetische bestanddelen in zijn samenstelling hebben, deze helpen bijvoorbeeld om het product beter te verdelen.

In sommige landen worden de veganistische cosmetica aangeduid met keurmerken zoals “Cruelty Free” en “Certified Vegan”. De natuurlijke en biologische cosmetica kunnen al dan niet op dieren worden getest, dus is het zaak goed op te letten.

Natuurlijk cosmetica

Om als natuurlijke cosmetica te worden beschouwd, moet de samenstelling voor ten minste 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaan en moet de rest biologisch zijn.

Een natuurlijk cosmeticum kan niet veganistisch zijn omdat het in zijn formulering boter of melk, alsmede gelatine of andere dierlijke producten kan bevatten. Het mag geen chemische additieven bevatten, zoals parabenen, noch synthetische stoffen.

Biologische cosmetica

Wanneer u een biologische groente koopt, betekent dit dat deze goed geteeld is en volledig vrij van bestrijdingsmiddelen. Bij de biologische cosmetica is het proces hetzelfde, het is duurzaam en uitsluitend ontwikkeld met natuurlijke producten.

Voordelen van het gebruik van vegan cosmetica

Het gebruik van veganistische cosmetica maakt deel uit van een nieuwe levensfilosofie. Het is zorg dragen voor u uiterlijk met behulp van een kwaliteitsproduct, dat op een duurzame en verantwoorde manier is geproduceerd en dat zich bekommert om de consument.

Door een veganistisch product te kopen, helpt de consument het aantal dieren dat op een niet-menselijke manier wordt getest, te verminderen. De consument zegt dus dat hij niet akkoord gaat met proeven en het gebruik van een product dat dierenleed kan bevorderen.

Als deze cosmetica biologisch zijn, is het gebruik ervan synoniem met minder impact op het sociaal-milieu.