Optimale bescherming tegen regen

 

Een goede bescherming tegen regen is hier in Nederland écht geen overbodige luxe, zoveel is mij inmiddels al wel duidelijk geworden. Vroeger op de middelbare school pakte ik me bij voorbaat altijd al goed in, deed ik mijn regenbroek en -pak vast aan als er een bui in de lucht hing, nadat ik eenmaal had ervaren hoe lang en koud de dag op zo’n school was als je die ochtend nat geregend was. Dat liet ik me niet nog een keer overkomen namelijk en dus zorgde ik er wel voor dat ik goed ingepakt zat. Zo ben ik eigenlijk nog steeds en toen de stormparaplu haar intrede deed in Nederland had ik dan ook onmiddellijk door dat dit weleens de beste bescherming tegen regen zou kunnen zijn. Ik heb er direct eentje aangeschaft en dat is inmiddels al een flinke poos terug – en toch doe ik er nog steeds mee. Moet je nagaan! Vorige paraplu’s waren snel stuk, als de wind er eenmaal onder was gekomen dan was er echt geen redden meer aan. Nee, dan deze bescherming tegen regen, die is in tegenstelling tot dat echt optimaal!