leeflijn

Iedere klimmer weet dat een leeflijn van levensbelang kan zijn. Zonder dit touw kan jij geen berg beklimmen, zonder jouw leven op het spel te zetten.  VDSTEENXXL is een bedrijf die dit allemaal verkoopt. Zij kunnen jou ook goed informeren waar je op moet letten als jij de hoogte in wilt klimmen. Zij weten precies welk touw, je het beste in welke omstandigheid ook kan gebruiken.

Want niet alleen bergbeklimmers gebruiken dit soort koord. In veel beroepen is dit een verplichting, denk bijvoorbeeld aan glazenwassers en mensen die in de hoogte moeten werken. Dit bedrijf is echt een expert op het gebied van veiligheid. Hier in deze webshop kan je dan ook van alles vinden om jouw hobby, als klimmer, zonder gevaren uit te kunnen oefenen. leeflijn

De leeflijn heeft mijn val kunnen breken

Mijn hobby is bergbeklimmen en daar ben ik elke weekend wel mee bezig. Wat was begonnen bij een klimmuur, is nu een berg in de buurt van mijn woonplaats een uitdaging geworden. Deze berg is lang nog niet zo hoog als je bijvoorbeeld in Zwitserland hebt, maar zover ben ik nog lang niet. Eerst moet ik maar eens proberen om deze top van de berg te beklimmen, voordat ik aan een grotere uitdaging ga beginnen.

Afgelopen weekend was ik met een goede vriend naar deze berg gegaan. Je hebt hier één kant die best wel stijl is en dus alle aandacht nodig heeft om te beklimmen. Met het touw die wij natuurlijk meenemen, hebben wij een weg naar boven gemaakt. Door middel van het touw vastzetten met speciale ankers kon ik omhoog klimmen.

Het leek allemaal goed te gaan, tot ik op een gegeven moment even mijn aandacht er niet bij had. Een anker had ik niet goed vast gezet, waardoor deze los schoot. Gelukkig dat ik mij goed had vastgemaakt met de leeflijjn, anders was dit verhaal geheel anders afgelopen.  leeflijn