De vakantie is weer aangebroken! Dit is een moment waar vrijwel iedereen op zit te wachten. Of het nu om de voorjaarsvakantie, de zomervakantie, de kerstvakantie of de herfstvakantie gaat, iedereen niet met volle teugen van de vrije tijd en de rust die deze vakanties met zich mee brengen. Maar bij elke vakantie loopt men weer tegen hetzelfde probleem aan: wat gaan we doen? Er zijn maar zoveel vakanties per jaar, en honderd duizenden mogelijke bestemmingen. Natuurlijk valt er voor elk huishouden al veel bestemmingen af. Als je per sé de zon op wilt zoeken blijven de snowboards natuurlijk in de kast staan.

Ga voorbereid op pad

Een van de belangrijkste dingen is bepalen wat je meeneemt op vakantie. Dit ligt er natuurlijk aan of je de zon opzoekt, of iets anders gaat doen. Als je bijvoorbeeld op skivakantie gaat moet je van te voren denken aan een dakkoffer de skimaterialen zoals snowboard bindingen, snowboards of ski’s in te vervoeren. Ook zal je meer ruimte in de achterbak kwijt zijn omdat je allemaal dikke kleding mee moet nemen. Al die grote fleece truien, dikke vesten en wollen wintersokken nemen veel meer ruimte in dan luchtige bloesjes en korte broeken. Ook op skivakantie moet je voor voldoende zonnebrand zorgen, omdat je dikwijls hele dagen op de piste in de volle zon aan het sporten bent. Check ook of je geen materiaal mist.

Ga georganiseerd te werk

Het belangrijkste waar je mee kan werken tijdens het voorbereiden van je vakantie zijn lijstjes. Of je er nou een maakt of vijftig, lijstjes zijn onmisbaar bij het georganiseerd plannen van een vakantie. Denk hierbij aan alle dingen die mee moeten in de auto. Opladers, een dekentje voor onderweg, een rol wc-papier voor als je een ongeplande plaspauze in moet lassen en kleingeld voor alle tolwegen in Europa. Ook voor het pakken van je tas komen lijstjes goed van pas. Maak hierbij een onderscheid tussen dingen die je vooraf in kan pakken en dingen die je voor vertrek nog snel in moet pakken zoals tandenborstels en opladers.